maanantai 20. helmikuuta 2012

Mondayyy

Jag fick en önskan om att jag skulle blogga mera om min skola... här kommer det!

Jag har inte berättat allt för mycket om Pine Rivers State High School, fast jag ju går där 5 gånger i veckan från kl. 08.40-14.50 varje dag. Men ni skall veta att jag trivs jättebra! :)

Skolan här är - tja, annorlunda än i Finland! Här får man ingen gratis skolmat och man har 2 luncher ist för en, vilket jag gillar (man blir inte hungrig lika enkelt). Maten som man får köpa i skolan är jättegod; allt från hamburgaren till tortillan till cecar salader till bröd till exotiska frukter osv osv... eller så tar man med egen mat.

Varje skoldag börjas med en samling med sin ''prep class'', 10min lång där ''prep teachern'' berättar alltmöjligt viktigt och mindre viktigt. Sedan börjar den egentliga skoldagen, 4 st 70 min långa lektioner.

Mina ämnen som jag läser är följande:


English communication: man tittar på film, analyserar dem osv. Just nu gör vi ett projekt om ett TV program.

Hospitality: Som hussa, men mera teori. Man måste ha en skild uniform till det här, kolla bilden under...

Detta + en svartvit rutig jättesmexig hatt!

Mathematics A: det finns 3 olika nivåer, A är den mellersta. Typ samma som jag hade på nian i Finalnd, men helt tillräckligt svårt för mej eftersom jag lyckades få en dålig lärare... och det är ju på engelska.

Photo-imaging Studies: vi tar bilder och chillar, talar och leker med datorerna.

Science in Practise: Lite biologi kanske, vi har planterat olika växter eller något liknande och så gör vi ett projekt om jordbruk vid sidan om platnornas vattning.

Visual art studies: Tecka. Som i Finland men inte lika stressigt, ylläripylläri.

I stort sätt är skolan här väldigt mycket enklare än Finlands. Om jag skulle kunna språket skulle jag inte ha någo problem alls hahah. Men min engelska är inte den bästa, därför är det pikilite svårt. Men i de flesta ämnena gör vi endå typ ingenting på timmarna... sjukt skönt efter gymin jag e van i!

Skolgården har omkring 15 byggnader och fyller ett helt kvarter, så jooo det är många elever (2800 som jag redan tidigare berättat) och många byggnader!

5 kommenttia:

 1. sku va skönt me lika rentoga timmar... :)

  VastaaPoista
 2. doooris, dooris, sä veit mun sydämmen...
  eiku jee Melli kiva kiva postaus ! men tänk att du redan nu kan engelska semi bra, o den blir bara bättre o bättre hela tiden .. :_)
  -Riikka M.

  VastaaPoista
 3. kiki o trude ni sku gilla hu de e här höhöhöhöh. sry ja ska int bråka me er;) kiitos Roosa ja riikka! :))

  VastaaPoista